Rynek 50 plus

Gliwicka Zielarnia

Spotkanie jedenaste: Kuchnia pachnąca ziołami. Przyprawy z ogródka i łąki
Podczas ostatniego spotkania w ramach Gliwickiej Zielarni otoczą nas aromaty dzikiej kuchni. Przyprawy stosowane są w postaci nasion, sproszkowanej kory, kwiatów lub ich części, suszonych liści albo całych roślin. Podczas zajęć dowiemy się, jakie rośliny przyprawowe możemy spotkać na rodzimych łąkach i które ich części będą idealnym dodatkiem do dań. Poznamy m.in. dzikie rośliny będące odpowiednikiem pietruszki, tymianku, oregano, gorczycy i czosnku. W części praktycznej wspólnie przygotujemy przekąski z dzikich roślin jadalnych.

Zajęcia dla osób dorosłych i dzieci od 12 roku życia. Koszt udziału w zajęciach  – 1 zł od osoby.  Ze względu na ograniczoną ilość miejsc prosimy o zapisy pod numerem telefonu 783 560 006. Rezerwacja miejsc jest możliwa od poniedziałku do piątku, w godz. 9.00-16.00.


12 sierpnia 2017, Willa Caro, godz. 11.00 i 13.00
Gliwicka Zielarnia
Spotkanie jedenaste: Kuchnia pachnąca ziołami. Przyprawy z ogródka i łąki.
Organizator: Muzeum w Gliwicach

Muzeum w Gliwicach
ul. Dolnych Wałów 8a
44-100 Gliwice
www.muzeum.gliwice.pl

Organizatorem Muzeum w Gliwicach jest Miasto Gliwice

Dołącz do dyskusji - napisz komentarz

Prosimy o zachowanie kultury wypowiedzi.
Obraźliwe komentarze są blokowane wraz z ich autorami.

Artykuł nie posiada jeszcze żadnych komentarzy.

Dodaj pierwszy komentarz i bądź motorem nowej dyskusji. Zachęcamy do tego.