Rynek 50 plus
Zupa krem z zielonego groszku
Zdrowa i wiosenne zielona zupa z grochu.
Na 4 porcje potrzebujemy:
1 łyżkę masła,
400 g mrożonego zielonego groszku,
1 litr rosołu warzywnego
¼ łyżeczki kminku mielonego
100 ml śmietany 36 %
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej mielonej
Do smaku: pieprz czarny mielony, sól czosnkową.
Przygotowanie:
Groszek obsmażamy na maśle, zalewamy rosołem i gotujemy do miękkości, dokładnie miksujemy i przecedzamy przez sito. Zupę ponownie zagotowujemy, dodajemy przyprawy i zabielamy śmietaną. Podajemy z groszkiem ptysiowym. Mniam.
Przepis z cyklu SMAKI ZOSI
Zdjęcie www.sxc.hu / Tinneketin
1 łyżkę masła,
400 g mrożonego zielonego groszku,
1 litr rosołu warzywnego
¼ łyżeczki kminku mielonego
100 ml śmietany 36 %
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej mielonej
Do smaku: pieprz czarny mielony, sól czosnkową.
Przygotowanie:
Groszek obsmażamy na maśle, zalewamy rosołem i gotujemy do miękkości, dokładnie miksujemy i przecedzamy przez sito. Zupę ponownie zagotowujemy, dodajemy przyprawy i zabielamy śmietaną. Podajemy z groszkiem ptysiowym. Mniam.
Przepis z cyklu SMAKI ZOSI
Zdjęcie www.sxc.hu / Tinneketin
Dołącz do dyskusji - napisz komentarz
Artykuł nie posiada jeszcze żadnych komentarzy.
Dodaj pierwszy komentarz i bądź motorem nowej dyskusji. Zachęcamy do tego.